Vedtægt for Trans-Danmark af 27. marts 2010. (Gældende)


På den ordinær generalforsamling lørdag den 27. marts 2010 i Trans-Danmark blev der vedtaget en ny vedtægt, der gengives herunder.

Vedtægt for Trans-Danmark
Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle

I Navn og hjemsted
§ 1. Foreningens navn er Trans-Danmark, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle i daglig omtale Trans-Danmark.
Stk. 2. Foreningen skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
Stk. 3. Forenings hjemsted er den til enhver tid registrerede adresse for foreningen hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
II Formål
§ 2. Foreningens formål er at fremme befolkningens forståelse for og accept af transvestitters og transseksuelles særlige forhold og søge at sikre, at lovgivningen i størst mulig udstrækning tilgodeser sammes forhold, samt yde støtte og vejledning til transvestitter og transseksuelle og afholde sammenkomster og andre former for sociale og oplysende arrangementer primært for medlemmerne.
Stk. 2. Formålet søges gennemført ved at
  1. påvirke politikere, beslutningstagere og meningsdannere,
  2. arbejde for ændring og ajourføring af love, bekendtgørelser, cirkulærer, regelsæt og andet, som har betydning for transvestitter og transseksuelles forhold,
  3. udøve oplysningsvirksomhed overalt, hvor det kan fremme formålet,
  4. støtte og hjælpe med gennemførelsen af projekter og ideer, som efter bestyrelsens skøn vil fremme formålet,
  5. få indvalgt medlemmer i råd og nævn, som er relevante for at fremme formålet,
  6. afholde eller medvirke til at afholde forskellige former for arrangementer af social, informativ og kulturel art under trygge rammer, og
  7. andet, der efter bestyrelsens skøn vil fremme formålene.
Stk. 3. Foreningen er partipolitisk uafhængig.
III Medlemmer
§ 3.
Som medlem af foreningen kan optages enkeltpersoner, foreninger, fonde, institutioner og sammenslutninger samt virksomheder, der
  1. kan tilslutte sig foreningens formål som anført i § 2 og
  2. accepterer bestemmelsen om diskretion som anført i stk. 2 i denne paragraf.
Stk. 2. Medlemmer må ikke over for andre oplyse noget om andre transkønnede, der kan tjene til at identificere pågældende, medmindre der foreligger direkte eller indirekte accept derom fra pågældende eller pågældendes identitet og transkønnethed i forvejen er offentlig kendt.
§ 4. Ansøgning om medlemskab kan nægtes, såfremt der er kendskab til, at ansøgeren tidligere har udvist en adfærd, som ikke er i overensstemmelse med § 3 pkt. a og/eller b, eller som groft eller gentagne gange har udvist en adfærd, som findes uforenelig med et medlemskab af foreningen.
Stk. 2. Beslutning om at nægte optagelse i foreningen træffes af formanden og forelægges bestyrelsen til godkendelse på førstkommende bestyrelsesmøde.
§ 5. Formanden kan tildele et medlem en irettesættelse, hvis medlemmet har begået brud på § 3 pkt. a og/eller pkt. b, uden at bruddet er af så alvorlig karakter, at der kan blive tale om udelukkelse jf. § 6.
Stk. 2. Formanden skal underrette bestyrelsen om den meddelte irettesættelse samtidig med, at den bliver tildelt.
Stk. 3. Irettesættelsen behandles på førstkommende bestyrelsesmøde.
Kan bestyrelsen ikke godkende irettesættelsen, trækkes den tilbage.
Stk. 4. En irettesættelse kan ikke indbringes for generalforsamlingen.
§ 6. Bestyrelsen kan udelukke et medlem af foreningen, der har begået brud på § 3 pkt. a og/eller pkt. b, eller som groft eller gentagne gange har udvist en adfærd, som findes uforenelig med et medlemskab af foreningen.
Stk. 2. Udelukkelsen kan være tidsbestemt eller livsvarig afhængig af om bruddene er begået før eller under medlemskabet af foreningen og grovheden i bruddet.
Stk. 3. Tager bestyrelsen skridt til at udelukke et medlem, skal medlemmet have mulighed for at afgive en skriftlig eller mundtlig erklæring, hvis indhold skal indgå i bestyrelsens vurdering af, om der skal ske udelukkelse, om længden af en udelukkelse, eller om sagen kan afgøres med en irettesættelse.
ønsker medlemmet ikke at afgive en sådan erklæring, eller ikke afgiver den inden for en frist af 2 uger, træffer bestyrelsen afgørelse.
Stk. 4. Udelukkelsen er gældende fra det tidspunkt meddelelse derom er afsendt til medlemmet til den af medlemmet opgivne adresse.
Stk. 5. Det udelukkede medlem kan kræve udelukkelsen forelagt på førstkommende generalforsamling, hvor medlemmet har mulighed for at møde frem under dette punkts behandling og tale sin sag. Der skal foretages skriftlig afstemning om udelukkelsen.
Stk. 6. Et udelukket medlem har ikke krav på refusion af betalt kontingent.
Stk. 7. Genoptagelse som medlem af en person, der er udelukket, kræver godkendelse på en generalforsamling ved skriftlig afstemning.
§ 7. Alle former for meddelelser til medlemmerne – indkaldelse til generalforsamling, orienteringer, korrespondance med enkeltmedlemmer mm. – sker via e-mail. Kun undtagelsesvis anvendes brevpost.
Stk. 2. Meddelelserne kan vises på foreningens hjemmeside i den udstrækning bestyrelsen finder dem egnede dertil.
§ 8. Referater fra generalforsamlinger, årsregnskab, referater fra bestyrelsesmøder og andet mere omfangsmæssigt materiale kan, hvis bestyrelsen træffer beslutning derom, vises på foreningens hjemmeside.
Stk. 2. Bestyrelsen kan bestemme, at dele af de nævnte referater mm. udelades hvis hensyn til enkeltpersoner eller foreningen tilsiger det, og/eller vælge at bringe dem på en lukket afdeling af foreningens hjemmeside, hvortil kun medlemmer har adgang.
IV Hjemmeside
§ 9. Foreningen ejer og skal sørge for vedblivende at eje domænenavnene www.trans-danmark.dk og www.transdanmark.dk og skal have en hjemmeside på et af domænerne. Fra det domæne, hvor hjemmesiden ikke er placeret, skal der være henvisning til det andet domæne.
Stk. 2. Bestyrelsen udarbejder nærmere bestemmelser for hjemmesidens drift og vedligeholdelse.
Stk. 3. På foreningens hjemmeside vises foreningens vedtægt, bestyrelsens sammensætning, bestemmelser for hjemmesidens drift og andre informationer.
Stk. 4. Bestyrelsen vælger en webmaster til at opbygge, ajourføre og vedligeholde hjemmesiden.
V Generalforsamling
§ 10. Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed og er beslutningsdygtig, når den er lovligt indvarslet uanset antallet af fremmødte medlemmer.
Stk. 2. Generalforsamlingen indkaldes via e-mail jf. § 7 med angivelse af dagsorden.
Stk. 3. Indkaldelsen skal være afsendt senest to uger før generalforsamlingens afholdelse.
Stk. 4. Adgang til generalforsamlingen har kun foreningens medlemmer og gæster inviteret af bestyrelsen.
Stk. 5. Bestyrelsen skal sikre, at inviterede gæster accepterer de for medlemmer gældende bestemmelser om diskretion jf. § 3 stk. 2.
Stk. 6. Medlemmer har, uanset om det er enkeltpersoner, foreninger, fonde, institutioner mv., 1 stemme.
Stk. 7. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.
§ 11. ændringer i foreningens vedtægt er vedtaget, når 2/3 af de på en generalforsamling afgivne, herunder også blanke stemmer, er for ændringerne.
Stk. 2. Andre afstemninger end de i stk. 1 og i § 24 nævnte, afgøres ved simpel stemmeflerhed. Ved stemmelighed bortfalder forslaget.
Stk. 3. Forslag om vedtægtsændringer og ophævelse af foreningen skal optages som særskilt punkt på dagsordenen.
Stk. 4. Afstemninger skal på begæring være skriftlige.
§ 12. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i marts måned.
Stk. 2. Generalforsamlingens dagsorden skal mindst indeholde følgende punkter:
  1. Valg af dirigent.
  2. Bestyrelsen aflægger beretning for det forløbne år.
  3. Bestyrelsen forelægger det reviderede regnskab.
  4. Fremlæggelse af budget for det kommende år.
  5. Fastsættelse af kontingent for det kommende år.
  6. Behandling af indkomne forslag.
  7. Valg af formand på lige år.
  8. Valg af:
    1. 2 bestyrelsesmedlemmer,
    2. 2 bestyrelsessuppleanter,
    3. 2 revisorer, og
    4. 1 revisorsuppleant.
  9. Eventuelt.
Stk. 3. Forslag til dagordenens punkt 6 skal være formanden i hænde senest den 15. februar for at kunne blive behandlet på samme års generalforsamling.
Stk. 4. Formanden foranstalter senest 2 uger før generalforsamlingens afholdelse indkomne forslag eller en orientering om de indkomne forslag og deres nøjagtige placering på hjemmesiden udsendt til medlemmerne jf. §§ 7 og 8.
§ 13. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes, når bestyrelsen finder det fornødent, eller mindst 10 medlemmer begærer det med angivelse af det emne, der ønskes behandlet.
Stk. 2. I sidstnævnte tilfælde er bestyrelsen forpligtet til at indkalde til ekstraordinær generalforsamling efter reglerne om indkaldelse til generalforsamling, således at den ekstraordinære generalforsamling kan afholdes senest på 2-måneders dagen for begæringens modtagelse.
VI Bestyrelsen
§ 14. Bestyrelsen består af formanden og 4 bestyrelsesmedlemmer, der alle vælges på generalforsamlingen for en 2-årig periode.
Stk. 2. Kun myndige personer kan opnå valg til de i § 12 stk. 2 pkt. 7 og 8 nævnte poster.
Stk. 3. Bestyrelsen leder foreningens daglige virke.
Stk. 4. Foreningen tegnes over for tredjemand af formanden og kassereren i fællesskab.
§ 15. Formanden indkalder til bestyrelsens møder, når han finder det fornødent.
Stk. 2 Bestyrelsen skal dog afholde mindst 1 fysisk bestyrelsesmøde om året.
Stk. 3 Fysisk bestyrelsesmøde skal endvidere afholdes, hvis 2 bestyrelsesmedlemmer fremsætter begæring derom.
Stk.4. Bestyrelsen laver som minimum et beslutningsreferat over hvert afholdt møde.
Stk. 5. Beslutningsreferatet udsendes til bestyrelsen.
§ 16. Bestyrelsen konstituerer sig med næstformand, kasserer og sekretær. Bestyrelsens sammensætning og konstituering meddeles snarest til medlemmerne efter reglerne i §§ 6 og 7.
§ 17. Bliver en bestyrelsespost ledig i funktionsperioden, indtræder de på generalforsamlingen valgte suppleanter i den orden, de er valgt.
Stk. 2. Er der ikke flere suppleanter, supplerer bestyrelsen sig selv med et nyt medlem fra medlemskredsen dog således, at mindst halvdelen af bestyrelsens medlemmer skal være valgt på generalforsamlingen.
Stk. 3. Bliver posten som formand ledig i funktionsperioden, overtager næstformanden posten, og bestyrelsen konstituerer sig på ny.
§ 18. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når alle medlemmer er indkaldt til et møde og mindst 4 er mødt. Alle bestyrelsens beslutninger afgøres ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende.
Stk. 2. Beslutninger truffet på telefonmøder og via elektronisk korrespondance har samme bindende virkning som ved et fysisk møde.
§ 19. Bestyrelsen opretter en konto i et pengeinstitut over hvilken foreningens økonomi føres.
Stk. 2. Kassereren har prokura over kontoen.
Stk. 3. Ved kassererens forfald kan formanden i forening med endnu et bestyrelsesmedlem overtage kassererens funktioner.
VII Regnskab og kontingent
§ 20. Foreningens regnskabsår er kalenderåret.
Stk. 2. Det reviderede regnskab skal være formanden i hænde senest den 15. februar det følgende år.
§ 21. Medlemskontingentet for enkeltpersoner, foreninger, organisationer m.fl. fastsættes hvert år på generalforsamlingen.
Stk. 2. Medlemskontingentet er gældende i et år fra indmeldelsesdatoen og skal være betalt senest en måned senere.
Stk. 3. Bestemmelsen i stk. 2 gælder for medlemmer indmeldt i foreningen efter 13. februar 2004.
Stk. 4. Kontingent for medlemmer indmeldt før den 13. februar 2004 forfalder til betaling 1. januar og skal være indbetalt senest 1. februar.
Stk. 5. Bestyrelsen kan, når særlige forhold er til stede tildele et medlem kontingentfrihed.
§ 22. Bidragyderes identitet skal på begæring holdes hemmelig.
VIII Udvalg
§ 23. Bestyrelsen kan nedsætte udvalg til behandling og gennemførelse af projekter og beslutninger vedtaget af bestyrelsen.
Stk. 2. Bestyrelsen kan enten udpege et bestyrelsesmedlem til at deltage i sådanne udvalg eller udpege et af foreningens øvrige medlemmer som formand for udvalget.
Stk. 3. Hvis formanden for et udvalg ikke er bestyrelsesmedlem, tiltræder udvalgsformanden bestyrelsen med samme rettigheder som bestyrelsesmedlemmerne under bestyrelsens behandling af udvalgets arbejde.
IX Ophævelse og ikrafttrædelse
§ 24. Ophævelse af foreningen kan kun ske, når forslag herom er vedtaget af 4/5 af de på en generalforsamling fremmødte og derefter af 4/5 af foreningens medlemmer.
Stk. 2. Såfremt der ved en afstemning blandt medlemmerne ikke afgives mindst 4/5 stemmer, indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvis eneste punkt på dagsordenen er ophævelse af foreningen.
Stk. 3. På denne ekstraordinære generalforsamling kan ophævelsen vedtages uanset antallet af fremmødte medlemmer såfremt 4/5 stemmer for ophævelsen.
§ 25. Ved foreningens ophævelse skal foreningens formue tilgodese foreningens formål jf. § 2. Generalforsamlingen, under hvilken beslutningen om foreningens ophævelse vedtages, bestemmer, hvorledes dette gøres.
§ 26. Denne vedtægt er vedtaget på den generalforsamling lørdag den 27. marts 2010 og erstatter vedtægten af 29. juni 2002 med senere ændringer senest den 31. marts 2007 og træder i kraft straks efter generalforsamlingen.

Fredericia, lørdag den 27. marts 2010.

Dirigent, Tina Thranesen. Sekretær, Irene Haffner.

* * *
Vedtægt af 27. marts 2010 i pdf-format.