Ligestillingsudvalget stillede den 5. november 2021 spørgsmÃ¥l nr. 23 – L 18. Alm. del. Samling: 2021-22 – efter ønske fra Fatma Øktem (V), Birgitte Bergman (KF), Louise Schack Elholm (V), om hvordan f.eks. folkekirkelige civilsamfundsaktører er stillet ved en udvidelse af lovens omrÃ¥de, til ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S). Fungerende minister for ligestilling, Mattias Tesfaye svarede den 17. november 2021.
Spørgsmål
Vil ministeren redegøre for, hvordan f.eks. folkekirkelige civilsamfundsaktører, der ikke er folkekirken eller trossamfund, er stillet ved en kommende udvidelse af lovens område, jf. ministeriets tidligere svar til FrikirkeNet og Indre Mission i høringsnotatet, hvoraf det fremgår, at trossamfund nyder særlig beskyttelse?
* * *
Svar
Jeg kan oplyse, at det er hensigten med lovforslaget, at fx folkekirkelige civilsamfundsaktører, der ikke er folkekirken eller trossamfund, skal være stillet på samme måde som i dag, idet der er tale om en tydeliggørelse af gældende retspraksis.
Det vil dog med lovforslaget være muligt, at indbringe en klage til Ligebehandlingsnævnet over forskelsbehandling på grund af forskelsbehandling uden for arbejdsmarkedet, tidligere har en sådan sag skulle rejses af anklagemyndigheden ved domstolene.
Jeg kan i øvrigt henvise til min besvarelse af spørgsmål nr. 1 (L 18).
Venlig hilsen
Mattias Tesfaye
Fungerende minister for ligestilling
* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmålet og svaret.
Spørgsmålet og svaret hos Folketinget i pdf-format.